Οινοποιείο

Οινοποιείο

ΜΕ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ

Η  Οινοποιία Κοτρότσος ιδρύθηκε το 1996 από τον Γιάννη Κοτρότσο χημικό – οινολόγο, ο οποίος εργάστηκε για 15 χρόνια σε οινοποιητικές μονάδες της Αχαΐας και Νεμέας.

Η  Οινοποιία διαθέτει σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και βρίσκεται 15 χλμ βόρεια της Πάτρας στο Βασιλικό Δήμου Ερυμάνθου του νόμου Αχαΐας. Το Οινοποιείο διαθέτει χώρο γευσιγνωσίας με πρόσβαση για ΑΜΕΑ και είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης.

Η επιστημονική κατάρτιση, το πάθος, η αγάπη και το μεράκι γι αυτό που αξίζει να ονομάζεται ποιοτικό κρασί έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας από επιλεγμένους αμπελώνες. Η άριστη δε σχέση ποιότητας – τιμής καθιστά τα κρασιά αυτά ανταγωνιστικά και προσιτά στους περισσότερους καταναλωτές.

Η εταιρία συνεργάζεται μόνιμα με αμπελουργούς που παράγουν σταφύλια με τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές. Αξιοποιούνται ιδιαίτερα και οινοποιούνται με φροντίδα και σε ελεγχόμενες συνθήκες οι πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές και ξένες ποικιλίες. Λευκές ποικιλίες Μοσχοφίλερο, Chardonnay, Ροδίτης , Μοσχάτος και ερυθρές ποικιλίες όπως Αγιωργίτικο, Merlot, Cabernet και Μαυροδάφνη.